[ home ]  [ projecten ]  [ thema's ] [ agenda ] [ tips ]  [ contact en route ]

Gezonden Gronden ?

Fermenteer je rot!

WORKSHOPS

zaterdag
9 april 2011

locatie:
Foodscape Schilderswijk
Den Haag

s.v.p. tevoren
Aanmelden/Info:
[ klik hier ]

Fermenteer je rot! workshop zuurkool (of Koreaanse Kimchi) maken o.l.v. Urbaniahoeve en gegeven door vrouwen van De Groene Vaart (Vrouw & Vaart, Amsterdam Nieuw West), zaterdag 9 april 2011 Foodscape Schilderswijk Den Haag

Met Fermenteer je rot! gaat Urbaniahoeve de Haagse oogst besmetten met lacto-bacterie. Omdat een gezonde stadslandbouw meer is dan mooie, eetbare landschapsarchitectuur alleen, duikt zij in de eeuwenoude traditie van geklonken fermenteer-techniek. Het gaat over KOLEN, in de zomer verbouwt, waarop je doorkauwt, vele en koude, koele wintermaanden lang. Leve de kruisbloemigen, vaardig verwerkt met zilt zout in giga potten, bereid in groepsformatie!

Het zuurkool fermenteer procédé is een gedoceerd laten verrotten van kolen met behulp van NATUUR-EIGEN bacterie. De kool wordt hierdoor vele malen gezonder, en fleurt als levend voedsel uw lokale darmbiotoop op! Fermenteren doe je zonder gas of elektriciteit, maar met kolen, zout en potten. Pro-biotische producten? Die maken we met de buurt samen. Want het hele procédé, de bijbehorende cultuur en geur-rijke tradities incluis, is niets anders dan een praktische variant op voedselopslag en conservering.

Wij fermenteren ons rot en roepen schalks: ‘rechts rot op, wij doen het anders rechtsdraaiend!’

Meld je aan via mariken@urbaniahoeve.nl en wij mailen je de resterende info over de workshop


 

  

PERMACULTUUR CENTRUM DEN HAAG
Weimarstraat 23, Den Haag
TEL 070-3569978

home